Home > PARTNERËT > Lavazza

Lavazza

Luigi Lavazza S.p.A është një prodhues italian i produkteve të kafesë. E themeluar në Torino më 1895, sot Luigi Lavazza S.p.A. është e pranishme në mbi 90 vende dhe është lider i tregut me pakicë në Itali. E quajtur si "Kafeja e preferuar e Italisë", kompania pretendon se 16 milionë prej 20 milionë familjeve konsumatore të kafesë në Itali zgjedhin kafenë Lavazza.

Lavazza krenohet me shpikjen e konceptit të përzierjes, "arti i kombinimit të llojeve të ndryshme të kafesë nga zona të ndryshme gjeografike", në vitet e saj të hershme dhe e pretendon këtë si një veçori dalluese të të gjitha produkteve të saj.

Kompania operon në biznesin profesional (bare-kafe) dhe të shitjes me pakicë në rrjetin e supermarketeve. Lavazza ofron kafenë kokërr, si dhe kafenë për përdorim shtëpiak.